Kurpitsoita, callunoita ja kukonharjoja

comments 2
Puutarha

Syksyn tullen suuntaan taas puutarhaan päivittämään kesäistutukset syksykuosiin. Kesän lopulla ostamani kukonharja oli vielä iskussa, joten siirsin sen vaan isompaan ruukkuun. Viinisuolaheinä näyttäisi selviävän myös hyvin kylmistä öistä, joten se saa vielä olla ruukussaan kehystämässä kukonharjaa. Samasta ruukusta löytyy myös murattia, sitruunamelissaa ja pientä keltakukintoista tummalehtistä kukkaa. Tästä tuli melko sekava paketti, joten ehkä heivaan ennen kunnon pakkasten tuloa koko komeuden kompostiin ja ruukun varastoon odottamaan seuraavaa kesää. Saviruukku ei taida muutenkaan pitää pakkasista, luulen ma.

hokkaidokurpitsa ja murattiKukkarista ostamani pihta istahti ja upahti mustaan isoon ruukkuun, ja toivon mukaan elää siinä talven yli. Sininen ruukku sai seurakseen koko kesän kukoistaneen muratin. Muratti kaipasi kaveria, niimpä toin marjakanervaa ja spreiattuja hokkaidokurpitsoja sen elämää rikastuttamaan.

marjakanerva  IMG_6621

Alapihan pikkupatiolla isossa mustassa ruukussa on edustanut koko kesän viuhkamainen verililja. Sen kaverina oli kesällä nyt toiseen ruukkuun siirretyt viinisuolaheinät. Lystikäs koristeheinä sai jäädä syysistutusten seuraksi, ja mielestäni tämä asetelma toimii nyt erityisen komeasti.

syysistutusTämä on vasta toinen syksy, kun olen saanut laittaa pihalle istutuksia tai ylipäätään laittaa pihaa. Olen edelleen kuin lapsi karkkikaupassa kun pääsen puutarhamyymälään ostoksille. Intoa on tässä vaiheessa enemmän kuin tietoa ja olenkin mennyt logiikalla ”kokeillaan ja katotaan” 🙂 Kaikkien kasvien nimiä ei voi millään muistaa, pitäisi opetella laittamaan ne ylös. Niin, maailmassa monta, on ihmeellistä asiaa… ja yksi ihmeellisimmistä on puutarhanhoito. Välillä mennään tukka putkella ja sukat nutturalla, kädet kyynärpäitä myöten mullassa. Välillä taas ei jaksaisi vähempää kiinnostaa koko asia. Puutarhan kanssa on lupa olla laiska – ainakin silloin tällöin, ja sehän siinä onkin parasta.

koristeheinä

2 Comments

  1. mexa says

    Mukavan näkösiä on istutuksesi. Minä en ymmärrä vieläkään mittään puutarhanhoidosta, mutta puutarhalta saa ohjeet aina ostoksen seuraksi.

    Tykkää

    • Kiitos kummitäti. En kyllä itekään paljon siitä ymmärrä, mutta tekemällä ja kokeilemalla koitan oppia 🙂 kesän aikana tuli todettua mm. se, että porkkanat ja orvokit ei sovi samaan ruukkuun 😀

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s