Sunnuntaikävelyllä

Jätä kommentti
Matkailu / Puutarha

Sunnuntaina on mukava laiskotella, syödä hyvin ja viettää aikaa perheen kanssa. Lounaan syötyämme lähdimme pienemmän neidin toivomuksesta katsomaan hevosia, joita usein näkyy lähistöllä olevassa aitauksessa.

perhe

Nautimme aurinkoisesta syyssäästä ja leppoisanraukeasta fiiliksestä, mikä sunnuntaihin usein liittyy kun ei ole kiire minnekään. Aitaukselle päästyämme hevoslaumaa ei kuitenkaan näkynyt, sen sijaan yksi ratsastaja taluttajan kanssa kiersi kehää ja sitä seurattiin jonkin aikaa.

ratsastaja

Matka jatkui Ollilan tilalle uteliain miettein. Olemme monet kerrat ihmetelleet, että mikä paikka se mahtaa olla. Tällä kertaa saatiin siihen vähän valaistusta, mutta edelleen jäi paljon arvailujen varaan. syyskukkia

Parkkipaikalla oli muutamia autoja, joku teki halkoja halkokoneella. Meidän lisäksi paikalla ei näyttänyt olevan muita vierailijoita. P-paikan kyltissä luki ”Maalaiskauppa”, mutta kauppaa me emme paikasta löytäneet. Ehkä se oli se keltainen iso rakennus, minkä ovessa luki Tervetuloa. Kyltistä huolimatta keltainen kaunis rakennus ei tuntunut kovin puoleensavetävältä, joten emme menneet sisään.

Ollilamaalaiskauppa

Mukava yllätys tällä reissulla oli, kun tilalla käveltyämme päädyimme seuraamaan ratsastustuntia. Tytöt olivat tietenkin haltioissaan, eivätkä malttaneet lähteä kotiin ennen tunnin loppua. Ratsastusopettajan neuvoja kuunnellessa tuli olo, että kyse on kyllä melko monimutkaisesta lajista. Itsehän olen ratsastanut ainoastaan muulilla Santorinin saarella yli kymmenen vuotta sitten 🙂

ratsastustuntiIMG_6665

Ollilan tila näytti olevan parhaimmat päivänsä nähnyt ainakin maatilamatkailukohteena, jos se on sitä ikinä ollutkaan. Paikka oli hieman vinksallaan sieltä ja täältä, eikä mitään selkeää karttaa tai mitään muutakaan tilasta kertovaa ollut nähtävillä; kaunista kasvillisuutta ja kiva kohokohta sunnuntaikävelylle, mutta luulen, että paikalla olisi potentiaalia paljon muuhunkin. Toki pitää ottaa huomioon, että syksy on jo pitkällä ja kesällä toiminta on voinut olla vilkkaampaa. Siitäkin voisi silti kertoa ilmoitustaulussa, minkä ohi käveltiin kun tultiin tilaa katsastamaan.

Kotiin päästyämme heitin Googlelle ja Facebookin Pirkkala-ryhmälle kysymyksen Ollilan Tilasta. Google kertoi Ollilan Tilan historiasta ja Maalaiskaupasta selvisi sen verran, että se oli suljettu heinäkuussa 2013. Terveysviranomaisille ei olleet kelvanneet Maalaiskaupan tinkimaidosta valmistetut pullat, vaan ne olisi pitänyt myydä myymälän ulkopuolella. Tähän Maalaiskaupalla ei kuitenkaan ollut mahdollisuutta ja niinpä se lopetettiin. Erittäin harmillinen tarina, Maalaiskauppa näyttää ainakin Moron jutussa olevassa kuvassa todella viehättävältä.

Maalaiskauppa

kuva: Aamulehti/Moro

syyspinkit

Kiinnostaisikin kuulla kommenttejanne paikasta, jos olette siellä käyneet. Onko siellä jotain toimintaa, tai voiko sieltä ostaa esimerkiksi jotain elintarvikkeita; munia tms.? Kertokaa muistakin maatilakohteista, onko jokin jäänyt erityisesti mieleen?

kukkaakukkaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s