Pastellisävytuunailua

comments 2
Koti / lastenhuone / tuunaaminen

sävyt pastellia

suti

Pensseli puhukoon ja suti soikoon! Kevättä ja sen mukanaan tuomaa vimmaa ei voita mikään. Mieheni ei tarvinnut kuin puolella lauseella mainita, että lasten sänkyä voisi vähän maalata, jotta saadaan nuo vanerissa näkyvät tummat kohdat peitettyä… Olin seuraavana aamuna tapetinpalan kanssa Bauhausin maaliosastolla värimallit kourassani miettimässä sopivaa sävyä. Vihreitä sävyjä pyörittelin hetken, mutta päädyin kuitenkin tuohon Tikkurilan Budoaari-sävyyn. Neito-sävy meni jo liian lähelle tuota tapetin sävyä ja ajattelin, että kokonaisuus ei olisi säilynyt raikkaana. Lasten sänky on siis meidän tekemä ja suunnittelema. Se on kauttaaltaan vaneria ja käsitelty Osmo Colorin värittömällä puuvahalla. Vahapinnan vuoksi laitoin kalustemaalin alle tartuntapohjamaalia. Tartuntapohjamaalista lähti sen verran paha maalinkäry, että pikkulikat ”joutuivat” muuttamaan pariksi yöksi meidän huoneeseen nukkumaan. Molempia maaleja laitoin yhden kerroksen.

alkutilanne

Tässä olin jo aloitellut tartuntapohjamaalin kanssa työskentelyn. Ikean kertaalleen spraymaalatut tähtivalot irrotin ja käsittelin nekin tuolla samalla Budoaari-sävyllä sängyn maalaamisen jälkeen. Metallinhohtospray ei oikein pysynyt tuossa muovipinnassa, joten syteen tai saveen, kokeillaan nyt sitten kalustemaalia 🙂

IMG_7273 IMG_7274 IMG_7284 IMG_7286

Samalla tuli huitastua maalia myös tyttöjen legolokerikkoon. Vielä kun joku järjestelisi legot nätisti vaikka väreittäin niin olisi kiva rakentaa niistä taas kaikkea…

valmis sänky

Muutaman hyvin tuuletetun yön jälkeen sänky oli valmis odottamaan nukkujia. Sängyn ilme raikastui ja häiritsevät kohdat saatiin piiloon. Tytöt olisivat kovasti halunneet olla apuna maalauspuuhissa, mutta oli ehkä parempi olla sotkematta heitäkin tähän maalisävyyn. Minulla kun on edelleen hento vaaleanpunainen sävykohta tummassa tukassani…

Matonkuderulla liittyykin jo seuraavaan projektiini, mikä on tosin aloitettu jo jouluna. Mutta siitä lisää myöhemmin. Nautitaan ystävät nyt tästä energisoivasta valosta ja lämmöstä, kun sitä on meille suotu!

2 Comments

  1. Maika says

    Nyt on hieno! Kyllä tyttöjen kelpaa tuolla nähdä prinsessaunia. 💖 sun blogia on niin mukava lukea!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s