Pallomaha Pariisissa, osa 2.

Jätä kommentti
Matkailu

Viime postauksessa jäätiin citypyörällä Riemukaarelle. Matkamme jatkui Riemukaarelta alas Champs-Élysées -katua Tuileriesin puistoon ja muotopuutarhaan. Champs-Élyséesiä värittivät muutamat taitavat katutanssijat ja -taiteilijat, mutta muutoin katu oli täynnä luksusmerkkien muotiliikkeitä ja hieman yllättäen edustettuina olivat eri automerkit isoilla lifestyle-tyyppisillä myymälöillä. Kuvassa Citröenin lippulaivamyymälä, missä olisi päässyt hurjaan putkiliukumäkeen 🙂

IMG_7408

Pyörän selässä matka meni joutuin katua alas, toki välillä ruuhkaisella kadulla piti hypätä pyöränselästä kävelemään. Alempana samalla kadulla olisi ollut meidänkin lompakolle sopivia shoppailumahdollisuuksia, mutta tällä kertaa meitä ei shoppailut kiinnostaneet vaan keskityimme enemmän nähtävyyksien kiertämiseen ja kaupunkiin tutustumiseen. Alla kuvia katunäkymästä ja kukkaloistosta.

IMG_7417 IMG_7419 IMG_7420 IMG_7421

Pariisille ominaista tuntui olevan leveät leveät jalkakäytävät niin puistoissa kuin kaduilla, ainakin tämän reitin varrella. Ja mikäs siinä oli pallomahan kanssa fillaroidessa, kun tilaa oli ihmispaljoudesta huolimatta.

Alla olevassa kuvassa ollaan tultu Louvren ympäristöön, missä ihmiset nauttivat aurinkoisesta päivästä istuskelemalla ja loikoilemalla. Joku nautiskeli eväitä – täytettyä patonkia yllättäen – ja toinen oli valinnut löhöselkäisemmän tuolin vain auringonottoa varten. Tuuli oli tuikea ja välillä vaalea hiekka lähti pilvinä ilmaan, mutta ei se tuntunut kovin monia häiritsevän.

IMG_7439 IMG_7442

Fillarit veivät meidät Pont des Artsille, lemmenlukoistaan kuululle sillalle. Omaa lukkoa emme viritelleet, keskityimme vain ihmettelemään lukkojen valtavaa määrää. Osa sillankaiteesta on romahtanut lukkojen takia jossain vaiheessa, eikä uusia lukkoja suositella enää kiinnitettävän. HS kertoo asiasta lisää täällä.

pont des arts 1 pont des arts 2 pont des arts 3

Notre Dame oli seuraava nähtävyys pyöräilykierroksellamme. Tyydyimme vain pällistelemään rakennuksen kauneutta ja jostain toisesta blogista olimme lukeneet, että kannattaa ostaa evästä kadun varrelta ja suunnata Notre Damen taakse puistoon niitä nauttimaan. Ostimme juustoähkyisen crepésin ja tällä kertaa kuivahkon täytetyn patongin ja suuntasimme puistoon istuskelemaan. Pyörät olimme jättäneet tässä vaiheessa pyöräparkkiin, jotta ei menisi turhaa maksua siltä ajalta kun emme niitä käyttäneet. Puistossa kuvattiin hääpareja mahtavan kirsikkapuun(?) alla. Siellä me istua nökötettiin ja ihmeteltiin pariisilaista elämänmenoa joku tovi.

Notre Dame 1 puisto Notre Damen takana Notre Dame takaa kirsikankukkia Notre Dame seineltäpäin

Tästä suunnattiin hotellille levähtämään, jotta jaksettaisiin illalla käydä vielä ainakin Eiffel-tornia ihailemassa iltavalaistuksessaan ja hotellilla voisimme netin kautta etsiä jonkin sopivan illallispaikan. Siitä lisää seuraavassa postauksessa.

Psst! Joko teillä tuoksuu munkki, vai kaipaatko hyvää munkkiohjetta? Seuraa Arjen kultaa Facebookissa tai profiiliani instassa, lupaan päivittää sinne erittäin toimivaksi todetun munkkireseptin 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s