Pallomaha Pariisissa, osa 3. Pala Pompidouta ja Jeff Koonsia

Jätä kommentti
Matkailu / pariisi / taidenäyttelyt

Parisiisin reissumme toisena päivänä suuntasimme Pompidouhun hakemaan vähän erilaista Pariisin kokemusta kaikkien kiemuraisten ja koristeellisten yksityskohtien, megalomaanisten puistojen ja perinteisten nähtävyyksien jälkeen. Osoitteena oli siis nykytaiteen museo Pompidou ja erityisesti Jeff Koonsin näyttely. Olin lukenut kyseisestä herrasta jo Suomessa jonkin artikkelin ja nähnyt kuvan jättimäisestä ilmapallokoirasta, mutta muuta tietoa minulla ei taiteilijasta ollut.

Jeff Koons Pompidou

Pompidou osoittautui erittäin mielenkiintoiseksi rakennukseksi ulkoapäin, se todella erottui hurmaavien ranskalaisten rakennusten keskellä eriväristen putkien ja teräsrakenteiden sokkeloisena kokonaisuutena. Pariisiissa joka paikkaan saa jonottaa, eikä Pompidou tehnyt poikkeusta. Jonossa kiinnitimme huomiota kävijöiden nuoreen ikään, tai oikeastaan samanikäisyyteen. Edustettuna oli selkeimmin 20-35 -vuotiaat miehet ja naiset aika tasapuolisesti. Sisälle päästyämme etsimme tovin, että missä se koko museo nyt onkaan, kun tulimme ilmeisesti ”takaovista” sisään. Hetken seikkailtuamme löysimme infotiskin ja lipunmyynnin ja niiden kautta selvisi myös Jeff Koonsin näyttelyn sijainti. Ei muuta kuin hissillä kuudenteen kerrokseen!

IMG_7572

Kuudennesta kerroksesta avautui huikeat näkymät Pariisin ylle, ja bongattiin Sacre Coeurkin kukkulaltaan pönöttämästä. Sacre Coeur jätettiin tältä reissulta väliin; tällä pallomahalla ei ollut sen portaisiin ja ylämäkiin mitään asiaa 🙂

IMG_7535

Näyttely osoittautui mielenkiintoiseksi läpileikkaukseksi Koonsin taiteilijanurasta. Toivottavasti näiden kuvien välityksellä saatte kuvan, millaisesta näyttelystä on kyse, sillä mihinkään syvääluotaavaan analyysiin en aio tässä alkaa 🙂 Jos taiteilija kiinnostaa enemmänkin, lisätietoa löydät haastattelumuodossa englanniksi täältä ja suomeksi täältä. Tässä kuvia näyttelystä.

IMG_7539 IMG_7540 IMG_7541 IMG_7551 IMG_7546 IMG_7549   play doh jeff koons IMG_7557 IMG_7558 IMG_7550IMG_7559  IMG_7564 IMG_7561 IMG_7562

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s