Smoothiegurujen opissa

Jätä kommentti
Juoma / ruoanlaitto / Ruoka

Arkinen maanantai-ilta sai kultaiset kehykset, kun ystävä soitti ja kertoi tulevansa hakemaan minut kotoa kyytiinsä. Kaveriporukassamme meillä on mahtava tapa muistaa vauvaa odottavia, valmistuneita, pyöreitä vuosia täyttäviä tai muuten vaan juhlinnan arvoisia, ja tällä kertaa oli minun ja toisen odottavan maman vuoro olla muistamisen kohteena. Hyppäsin siis ystäväni kyytiin ihana kutina vatsanpohjassa, tietämättä määränpäätä ja mitään muutakaan tulevasta illasta. Auton nokka näkyi osoittavan kohti Tampereen keskustaa. Pian oltiinkin jo Hallituskadulla, ja siellä näkyi rakennustelineiden takana pieni smoothiekahvila… (Pahoittelen muuten kuvien huonoa laatua; illan yllätyksellisyydestä johtuen ei tullut kunnon kameraa napattua laukkuun. Toivottavasti pääset kuitenkin tunnelmaan mukaan!)

2015-06-09 00.40.33 2015-06-09 00.40.37

Pääsimme siis smoothiekurssille Pikku Paratiisi -nimiseen kahvilaan. Mikä mainio idea! Itsellä kun ne samat perussmoothiet ovat pyörineet viikosta ja kuukaudesta toiseen ja taitaapa olla niinkin, että koko smoothietouhu oli tauolla ja kone pölyttymässä yläkaappien päällä.

Tuumasta toimeen. Paikan omistaja, Leila, kertoi meille kahvilastansa ja illan kulusta. Tulisimme tekemään kahta eri smoothieta kahdessa ryhmässä. Lopuksi pääsisimme maistamaan raakakakkuja ja -suklaita luomukahvin tai -teen siivittämänä. Valitsimme smoothiet perus- ja supersmoothielistoilta. Otimme raikkaamman, virkistävän Focus-smoothien ja peruslistalta valitsimme suklaisemman, jälkkärityyppisen vaihtoehdon. Leilan valmistellessa smoothieaineksia valmiiksi saimme tietoa raakaravinnosta Ollin kertomana. Rennosti asioista kertova, varpasillaan hipsivä Olli piti pienen esitelmänsä ja vastaili kysymyksiimme, jonka jälkeen jakauduimme ryhmiin ja aloimme valmistaa smoothieita ohjeiden mukaan.

2015-06-08 19.57.54 2015-06-09 00.40.48 2015-06-09 00.40.56

Ensimmäinen smoothie oli todella raikas pommi. Ananasta, vadelmia, avocadoa, vettä… Eksoottisempia aineksia (ainakin minulle) olivat ruusujuurijauhe, Yerba Mate -teestä tehdyt jääpalat, MCT-öljy ja hampunsiemenet. Lusikan päällä ripautimme smoothieen vielä ruususuolaa ja cayennepippuria. Maistelun ja tarkan reseptin kautta löytyi sopiva suhde ainesten kesken ja saimme kukin mukillisen herkuteltavaksemme. Ja kyllähän se maistui! (Hieman eriltä, kuin omat tähänastiset smoothieni 🙂 ) Ainesosia oli toki paljon, mutta juuri niiden ansiosta makukin oli monivivahteisempi.

Jälkkärismoothie oli erittäin suklainen – suklaanmaku siihen saatiin raakakaakaojauheesta ja kaakaonibseistä. Lisäksi sekaan heiteltiin muun muassa banaania, mantelimaitoa ja hunajaa. Ripaus ruususuolaa meni tähänkin satsiin, sillä suola tuo makeuden paremmin esiin – niin meille kurssilla opetettiin.

2015-06-08 19.58.36 2015-06-08 19.58.51 2015-06-08 19.59.07

Suklaasmoothie oli lusikoitava, moussemainen täydellinen unelmasetti. Ja täysin sallittu herkku mahtavista raaka-aineista. Se hävisi nopeasti makeannälkäisten naisten sieviin suihin!

Seuraavaksi oli vuorossa raakakakku- ja raakasuklaamaistiaiset. Pikku Paratiisin bravuuri oli Leilan mukaan After Eight -kakku, joten sitä siis lautaselle inkiväärisuklaan kera. Teenjuojat valitsivat oman makunsa mukaan luomuvaihtoehdoista mieleisimmän. Itselle valikoitui lakritsi-minttutee. Kahvinjuojille valmistui luomukahvi kahvilistalta.

2015-06-08 20.32.32 2015-06-08 20.32.38

Kakkupala näyttää ihan minimalistisen pieneltä, mutta maku oli aivan täydellinen ja jälleen ainesosat olivat hyväätekeviä, ilman valkoisia jauhoja tai sokeria, tai muita keinotekoisia makeuttajia… Mintunmaku kakkuun tuli minttuöljystä, ja pohjassa oli muun muassa kookosta ja cashewpähkinöitä. Olen aiemminkin maistanut raakakakkua, mutta missään nimessä maku ei ole ollut lähelläkään tätä täydellisyyttä. Ah. Tyytyväisiä huokauksia taisi kuulua muutamasta muustakin suusta.

Sydämenmuotoinen raakasuklaa suli suuhun, eikä siinäkään ollut mitään sitä jauhomaisuutta tai kitkeryyttä minkä olen aiemmin liittänyt raakasuklaaseen. Ehkä hunajaa, taatelia tai muuta makeuttajaa oli uskallettu käyttää riittävän hövelisti.

Kurssi oli kaikenkaikkiaan todella antoisa ja kannusti tekemään uusia kokeiluja, mitä tulee smoothieihin. Kiitos siis Pikku Paratiisin Leilalle ja Ollille, ja kiitos näille mahtaville naisille! Olette suurenmoisia, kaikki.

Ilta jatkui vielä yhden ystävän luona, missä kävimme kurssin antia läpi ja juttelimme tulevasta vauva-arjesta ja kaikesta siihen liittyvästä, synnytystä unohtamatta. Lopuksi me kaksi raskautettua mamaa saimme vielä täydennystä sairaalakassiin makeisten, lehtien ja muiden oivaltavien juttujen muodossa. Olipa ihana mennä nukkumaan tällaisen luksusillan jälkeen. Kiitos ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s