Mikä surkea sää?

comments 2
Loma / piha

Kolmetoista astetta lämmintä, ja vettä sataa. Aaaah!

Vältyin kasvimaan ja kesäkukkien kasteluhommilta, vältyin ylenpalttiselta jalkojen ja käsien turvotukselta, ilma oli mukavan raikas hengittää ja mitäs vielä? Vältyin velvollisuudentunteelta, että pakko rynniä pihalle jossain vaiheessa päivää kun on niin kaunis ilma. Jokainenhan tietää sen niskassa painavan ajatuksen kauniin aamun valjetessa, kun pitäisi painua automaattisesti heti aamutoimien jälkeen oravana ulos, vaikka sisälläkin olisi vaikka mitä kivaa tekemistä, eikä lapsiakaan jaksaisi alkaa heti kyöräämään ulkotouhuihin. Aika sopiva ilma sunnuntaiksi.

Rauhallinen aamupala niillä vermeillä mitä kaapista löytyy, Aamulehti liitteineen, eilisen mainosposti… Lapsilta toive päivän ruokaan – makaronilaatikkoa – sen valmistumisen ajaksi lapset pihalle kurakamppeet päällä keinumaan… Saa ihan leppoisasti miettiä päivän kulkua tai olla miettimättä. Napsia Hopeatoffeeta kaapista, juoda kupposen kuumaa. Makaronilaatikkoa ja ketsuppia, jälkkäriksi vesimelonia. Lähiruokatilauksen tekemistä ja miettimistä kannattaakohan sittenkään tilata mitään, vai olenko jo synnärillä silloin. Päätin, etten ole, ja tein tilauksen. Uutena maistiaisena Kombucha-juomaa, edelliseltä kerralta tuttuja muhkeita luomumunia, yrttejä ja porkkanasiemenleipää.

Toki tähän kaikkeen positiivisuuteen vaikutti hyvin nukuttu yö ja hyvävointinen päivä muutenkin. Eihän tuo sade olisi varmasti niin paljoa jaksanut sulostuttaa, jos yön olisi nukkunut normaalia huonommin ja aamupalan jälkeen olisi taas tullut huimausolo, mitä tässä raskaudessa minulta ei ole säästelty.

Päivä oli siis sään ja kaiken muunkin olotilan ja olemisen puolesta mitä mainioin näillä omilla mittareillani. Läheisen lapsen leukemia oli saanut mahtavan positiivisen käänteen, pikkusiskolla oli ihanat rippijuhlat ja huomenna saadaankin hänet tänne meille apulaiseksi muutamaksi päiväksi. Hyvillä mielin siis tulevaan viikkoon. Eikö niin, ystävät?!

IMG_7575

2 Comments

 1. anija says

  Ihanan positiivista! 😍
  Ja mikä herkku jäätelö tossa kuvassa,omm.
  Tsemppiä loppu metreille , jospa se pikku muruli sieltä pian tulis 😊😊😙

  Tykkää

  • Positiivisuudella on mahtava voima!
   Jätskiherkku on Pariisin peruja, tekivät tollasia ihania kukkamaisia jäätelöitä siellä 😊 kiitos paljon tsempeistä, jospa saatais juhannusvauva 💝

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s