Smoothievinkkejä

Jätä kommentti
Juoma / Koti / Raakaruoka / ruoanlaitto / Ruoka

2015-08-22 10.01.27-1Smoothieinnostukseni on pysynyt päällä meeelko hyvin keväisen smoothiekurssin ansiosta. Ajattelinkin jakaa muutamia hyviksi kokemiani vinkkejä, jotta smoothieiden teko olisi mukavampaa ja vaivattomampaa. En toki mikään guru näissä hommissa ole, mutta muutamia arkea helpottavia vinkkejä tässä teille heittelen.

Onhan sinulla kunnon blenderi? Jos ei, hanki sellainen, sillä kaikki lähtee siitä. Suosittelen (ja ystäväni myös suosittelevat) Wilfaa. Itselläni on Wilfa Soma, eli sellainen malli millä voi tarpeen tullen tehdä myös keittoa ja sosetta  (vauvalle). Tarina kertoo myös, että tätä samaa konetta on käytetty yölliseen höyryntuottoon pikkupotilaan hengityksen oltua ahtaalla. Noh, kysy kommenteissa lisää, jos tarvit tarkempia speksejä hyvästä blenderistä.

Pidä blenderi pöydällä. Pelkällä olemassaolollaan se muistuttaa ja motivoi sinua.

Pese blenderi heti käytön jälkeen ja laita valmiiksi seuraavaa käyttökertaa varten. Mikään ei ole nihkeämpää kuin aloittaa smoothien teko blenderin pesemisellä.

Pidä smoothieiden perusraaka-aineet aina saatavilla.

  • hedelmiä/marjoja
  • avocadoa
  • mantelimaitoa/maustamatonta jogurttia/jotain maitotuotetta
  • pähkinöitä
  • (luomu)hunajaa
  • laadukasta (Himalaja)suolaa
  • superfoodeja
  • Mct-öljyä
  • jääpaloja

Hedelmiä voit ostaa runsaastikin kerralla ja pilkkoa ja pakastaa. Minulla on kotimaisten marjojen lisäksi yleensä banaania, ananasta ja nektariinia pakastettuna minigrip-pusseissa. Pakasteesta on näppärä napata aina tarpeellinen määrä, ja voit tehdä myös valmiita sekoituksia marjoista ja hedelmistä mitkä voi suoraan heittää blenderiin. Jäiset marjat ja hedelmät tuovat sorbettimaisen tunnun smoothieen, ja luultavasti kaikki haluavat mielummin nauttia smoothiensa kylmänä kuin huoneenlämpöisenä. Avocadot ovat minulle vieläkin mysteeri, kun kaupasta ostaessa ei tiedä, ostaako hyvää vai huonoa. Viimeisin kokemus oli se, että ostamani avocadot olivat vielä kovia, mutta sisältä mätiä. Tuuripelillä mennään siis toistaiseksi, kunnes joku kertoo paremman keinon parempien avocadojen ostamiseen. Onko esimerkiksi jokin lajike toisia parempi?

Pähkinöitä pidän saatavilla pöydällä, ja napostelen niitä päivän mittaan. Pähkinät heitän yleensä loppuvaiheessa blenderiin, jotta niistä osa jää pureskeltaviksi palasiksi smoothien sekaan. Saksanpähkinä ja cashew ovat tämän hetken suosikkejani.

Pehmeänmakuista mantelimaitoa löytyy kaupasta kaura-, soija- ja muiden erikoismaitojen kanssa samalta hyllyltä. Ovat harvoin kylmäpuolella. Käytän vaihtelevasti mantelimaitoa ja maustamatonta jogurttia. Silloin, kun kumpaakaan ei ole, laitan tavallista kevytmaitoa. Kookosmaito on myös hyvä vaihtoehto, itse en vain halua, että kookoksen maku puskee liikaa läpi. 🙂

Superfoodit ovat hienosti nykyisin saatavilla perusmarketissakin. Niissä minulla on vielä opettelemista, eikä mitään yksittäistä suosikkia ole noussut yli muiden. Mct-öljyä suositeltiin smoothiekurssilla, ja sitä olenkin käyttänyt siitä lähtien lorauksen joka smoothiessa.

Pahoittelut muuten, että blogi on ollut vähän hiljaiselolla tässä jonkin aikaa. Minulla on kädet täynnä tekemistä täällä lasten, kotitöiden ja töiden puolesta 🙂 Koitan löytää silti aikaa nyt vähän useammin blogin päivittämiseen.

Jos jokin tässä postauksessa kolahti tai aiheutti oivalluksen tai innon kipinän, kommentoi tähän tai facebookin kommenttikenttään! Omia smoothievinkkejänne otan myös ilolla vastaan, joten antakaapa tulla!!

Niin, ja nyt se blenderi pesuun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s