Helppo kauraleipä

Jätä kommentti
aamupala / Leivonta / ruoanlaitto / Ruoka

   Joulun aikaan oltiin pohjoisessa käymässä ja siellä opin helpon kauraleivän ohjeen mieheni veljen vaimolta. Tämä on hyvä kiireisten päivien pelastaja, ja leivän ainekset löytyvät luultavasti myös harvemmin keittiössä hääräävän kokin kaapista. 

Tuunasin ohjetta korvaamalla osan kaurahiutaleista hirssihiutaleilla. Maku parani mielestäni, mutta leipä on hyvää myös pelkillä kaurahiutaleilla. Vaihdoin myös siirapin vaahterasiirappiin. Käytin isoja kaurahiutaleita, koska ne ovat kuitupitoisempia ja pitävät paremmin nälän loitolla kuin tavalliset eloveenat. 
Helppo kauraleipä (low fodmap)

Pellillinen, uuni 200-250 astetta

  • 6 dl  kaurahiutaleita (voit korvata esim. Hirssihiutaleilla 1 dl)
  • 2 rkl Vaahterasiirappia tai siirappia
  • 1-2 tl Suolaa
  • 4 dl Vettä

Sekoita kaikki ainekset leivontakulhossa. Levitä pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi lusikalla tai millä työkalulla nyt satuit taikinan sekoittamaan. Laita kauraleipä uuniin 200-250 asteeseen 15-20 minuutiksi. Leipä on valmista, kun reunat ovat hieman ruskistuneet ja pinta tuntuu rapsakalta. 

Sipaise voita ja viipale lempijuustoa päälle ja nauti hyvän teen kanssa 😊 Jos leipää jää seuraavallekin päivälle, paahda leipää uunissa muun ruoanlaiton ohessa tai leivänpaahtimessa. Parasta kauraleipä on tuoreena, juuri uunista tulleena. Rapsakkaa, nam!

   

  

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s