Kemuiluja

Jätä kommentti
fodmap / gluteeniton / Juoma / kattaus / laktoositon / lapset / Leivonta / ruoanlaitto / Ruoka

Juhlittiin eilen meän yksvee jäbän synttäreitä. Kikkailin ja kokkailin ja mielessäni mätsäilin tarjottavia ihan h-hetkeen asti. Säädin ja väänsin. Käänsin reseptejä fodmapiksi ja toivoin maistuvaa lopputulosta. Sokeria ei säästelty tällä kertaa. 

Syntisen hyvä suklaakakku näytti jälleen taikansa ja Kinuskikissa ohjearkisto voimansa. Late Lammas pääsi pöytään määkimään porkkanatikkujen ja herneiden viereen. Maissinaksut ja juustotähdet taipuivat tikunnokkaan ja popparit poksahtelivat iloisesti sieviin paperipussukoihin. Tupperin isoäiti linkosi maistuvan majoneesitäytteen kolmioleipiin. Taivaan lahjana Pirkkalaan saatu Confetti täytti odotukset – heliumia ja kauniita palloja! Iso hopeaykkönenkin lähti mukaan. Cittari täydensi valikoimaa täydellisillä minivaahtokarkeilla, mitkä pilkottivat jenkkiruokahyllyssä. Kaitaliina kainalossa suuntasin kotia kohti. 

Kummien kanssa juhlat juhlittiin, tarjoilut ulkopöydälle katettiin. Marimekon tarjottimet sopivasti postista tipahti, niihin herkku jos toinen somasti solahti. Jottei tämä juttu nyt ihan lapasesta lähtis, tässä teille… kuva jos toinenkin olkaa hyvä. 

Late Lammas -kakun tekeminen oli mun pitkäaikainen haave. Netistä löytyi hyvin ohjeita kakun kokoamiseen. Tein 4 munan gluteenittoman kakkupohjan ja laktoosittoman salmiakkimixeri-täytteen Kinuskikissan ohjeilla. Vaahtokarkit upposivat kermavaahto-lemon curd -päälliseen. Mustat osat ovat mustaa sokerimassaa. 

Tää on sitä syntisen hyvää suklaakakkua. Ohje Kauhaa ja rakkautta-blogista. Ja kyllä, tee kakku edellisenä tai sitä edellisenä päivänä. Mehevää ja niin tahmeansuklaista! Päällä tuoretta paikallista torimansikkaa ja Late Lampaan päällisestä jäänyttä lemoncurdkermavaahtoa. 


Niin se vuosi vierähti nopeasti ja meidän ”piku prinssi” on jo toisella vuodellaan. Onnea vaan, muru! 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s