Gluteeniton lasagne // low fodmap

Jätä kommentti
fodmap / gluteeniton / kattaus / laktoositon / ruoanlaitto / Ruoka

Lasagnea on tehnyt mieli jo pitkään, ja tän aamun kauppareissulla mukaan tarttui Semperin gluteenittomat lasagnelevyt. Muut aineet olivat onnekseni kotona valmiina.

Sovelsin ohjeen Pirkan lasagnelevypaketista ja netistä löytyvästä gluteenittoman lasagnen ohjeesta. Tällainen sovelluksen sain eri reseptejä yhdistelemällä aikaiseksi. Maistui koko perheelle mainiosti.

———————————————-

Gluteeniton lasagne

low fodmap, laktoositon, gluteeniton. 6 annosta, uuni 200c 

1 pkt Semperin gluteenittomia lasagnelevyjä

Jauhelihakastike

 • 350g jauhelihaa
 • 2 rkl öljyä
 • 2 porkkanaa raastettuna
 • 2 sipulin vihreät varret pilkottuna
 • 1 tlk (400g) Pirkka luomu tomaattimurskaa
 • 1 dl vettä
 • suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
 • 2 tl oreganoa

Juustokastike

 • 1 l laktoositonta maitoa
 • reilu desi gluteenitonta hienoa jauhoseosta
 • 2 dl laktoositonta juustoraastetta (käytin Oltermannia ja tykkäsin)
 • suolaa ja pippuria

Juustoraastetta kuorrutukseen.

Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää pilkotut sipulinvarret ja raastetut porkkanat ja kääntele minuutti-pari pannulla jauhelihan kanssa. Laita sekaan tomaattimurska, vesi, suola ja pippuri ja anna hautua sen aikaa kun teet juustokastikkeen. Ripauta oregano joukkoon ja timjamiakin saa laittaa teelusikallisen verran, jos löytyy. Minulta ei löytynyt.

Sekoita maito ja jauhot vispilällä kattilassa (mieluiten tarttumattomalla pinnoitteella varustettu malli) ja kiehauta seos. Kaada joukkoon juustoraaste ja sekoita tasaiseksi kastikkeen pulputellessa samalla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Voitele noin 21 x 32 cm uunivuoka ja levitä vuokaan kerroksittain juustokastiketta, jauhelihakastiketta ja lasagnelevyjä. Itse tein kolme kerrosta ja viimeiseksi laitoin lasagnelevyjen päälle juustokastiketta ja reilusti juustoraastetta. Laita koko komeus uuniin noin 40 minuutiksi 200-225 asteeseen. Tein oman versioni Tupperwaren Ultra Pro -uunivuoassa ja laitoin kannen päälle lähes koko paistoajaksi. Kauniin rusketuksen pinta sai, kun otin kannen pois noin 7 minuuttia ennen valmistumista. Anna vetäytyä kannen alla 5 minuuttia uunista otettuasi. Töräytä ketsuppia ja revi rucolaa lisukkeeksi. Nauti hyvässä seurassa 🙂

 

gluteeniton lasagne elina kristo

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s