Keittiö, keittiö, keittiö. #villakristo

comments 2
keittiö / taloprojekti

Meidän uuden kodin (#villakristo) rakentaminen on käynnistynyt vihdoin viimein. Saatiin rakennuslupa parisen viikkoa sitten, ja maatyöt aloitettiin saman tien. Ollaan joka päivä jonkin asian kimpussa, mikä liittyy rakentamiseen – ja mä oon perehtynyt ylläriylläri enemmänkin niihin sisustuspuolen hommiin.

Eilen ”juoksin” yhden Pinterestistä bongatun laattamallin perässä paikallisissa laattaliikkeissä, mutta aika nopeaa selvisi että vastaavia malleja ei suomenmaalta taida löytyä. Propsit täytyy muuten tässä vaiheessa antaa erityisesti Tampereen Pukkilan liikkeelle. Sieltä ottivat tietoni ylös ja laitoin heille laatasta kuvan säpolla. Lupasivat etsiä laattaa ja olla myöhemmin yhteydessä. Myymälä oli muutenkin aika selkeä ja laattoja oli nähtävinä isoina pintoina. Hienoa! Jep, no Pinterestin haun avulla selvisi, että laatta on italialainen ja sitä myydään mm. Australialaisessa verkkokaupassa. No, laitoin tonne ausseihin kyllä viestiä, että onko tietoa suomalaisista jälleenmyyjistä. Luulenpa, että en tule sitä laattaa meidän yläkerran weskissä näkemään..nyyh. Voip olla laattakuormassa melkoiset rahtikustannukset, siksi.

Mutta tosiaan, keittiötä ollaan tässä pyöritelty muutamalla eri keittiömyyjällä (Puustelli, Kitzen, Kvik ja Esan levykaluste), ja lisäksi meidän valaistussuunnittelijalta ollaan saatu ehdotuksia keittiön layoutiin. Pikkuhiljaa se paras versio alkaa löytyä. Keittiöstämme tulee siis suurimmaksi osaksi musta, ja yhtenä toiveena on saada siihen aamiaiskaappi jossain muodossa. Alla kuvia matkan varrelta ja alimpana tämän hetken suosikkimme.

Keittiö on tuollainen L-mallinen, saarekkeella varustettu. Saarekkeeseen tulee liesi, ja allas ja hana tulee ikkunan alle. Jääkaappi tulee ikkunasyvennyksen oikealle puolelle integroituna. Hirveän hankala selittää missä mikäkin on, piirtämällä olisi helpompaa 🙂 Joka tapauksessa keittiö tulee olemaan osa olohuonetta ja muuta oleskelutilaa, joten kaikenlainen ylimääräinen kama ja roina pitää saada kaappien kätköihin. Aamiaskaappi nielaisee onneksi suurimman osan rumista keittiönkoneista, muun muassa häälahjaksi saadun leivänpaahtimen (okei, ehkä voidaan uusikin ostaa uuteen kotiin) 🙂  Uunin ja mikron sijoittuminen on vielä epävarmaa, mutta mikäli uuni saadaan mahtumaan nätisti saarekkeeseen, niin mikro piilotetaan aamiaiskaappiin. Toinen vaihtoehto on sijoittaa uuni ergonomiselle korkeudelle kuten Kitzenin ehdotuksessa, ja mikro siihen päälle.

Ensimmäisenä siis Kitzenin versio keittiöstämme (tämä versio odottaa nyt kommenttejani, että voivat työstää ideaa eteenpäin), ja kaksi alimpaa ovat valaistussuunnittelijamme tekemiä luonnoksia. Tykkään alimmasta ehdottomasti eniten, koska siinä on enemmän tasotilaa kuin muissa ratkaisuissa, ja se on keveämpi tuon tammiovisen syvennyksen ansiosta. Saarekkeessa on paksu tammilankku baaritasona ja saarekkeen päälle on kaavailtu jotain kivaa valaisinparia. Liesituuletin tulee tasosta nousevana tai lieden keskelle sijoittuvana mallina. Kattoon sitä ei tuossa meidän keittiössä voi sijoittaa, koska huonekorkeus. Alaslasku. Kyhäelmä. Vanerilaatikko. Integroidaan se tuohon saarekkeeseen sitten jollain kauniilla tavalla.

image2k_versio_2k_versio_3

Jos jollain on jokin erittäin toimiva musta mattapintainen keittökaapinovi, odotan ilmiantoasi. Minulla on yksi vahva ehdokas ovien materiaaliksi, ja tasotkin tulisivat sitä samaa matskua. Sormenjälkivapaata, mattamustaa… vaikuttaa tällä hetkellä täydelliseltä. Mutta siitä myöhemmin lisää! Alla vielä kuva tontiltamme. Kuoppa ja sorapeti 🙂 Takana näkyy jonkun tuleva hirsiunelma. Kuvassa näkyvä metsikkö (tuo alhaalla oleva, tiheämpi) tulee näkymään meidän valtavista olkkarin ja keittiön ikkunoistamme.

villaKristo_maatyot.JPG

Jos meidän taloprojekti kiinnostaa, niin kurkkaas myös tonne mun instaan (@elina_arjenkultaa).. Tägään taloprokkikseen liittyvät kuvat aina (kun muistan) #villakristo. Saa tulla seuraileen. Tänne blogiin teen päivityksiä aina kun ehdin. Toivottavasti ehdin tulevina viikkoina useammin kuin mitä olen nyt ehtinyt 😀

2 Comments

  1. #äkäslompolo says

    Oivoi mitä kuvia! Seurailen innolla teidän unelmien projektia 🙂 tiheästä postausvälistä ei ole haittaa 😉 terkkuja teiän ihanalle poppoolle! Ja paljon iloa ja hyviä ideoita raksa-aikaan toivottelee Lappalainen 😀
    P.s. Ikävä

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s