Ole hullu.

Jätä kommentti
hulluus

IMG_6022.JPGMene pois omalta mukavuusalueeltasi. Tee asioita, mistä haaveilet. Älä mieti, vaan mene ja tee. Eliminoi oman mielen sanastosta ”mutta kun”.

Tänä aamuna sähköpostiin tumpsahti viesti Pyhäjärven Markolta. Marko laittaa suhteellisen tasaisen väliajoin minulle viestiä, ja se sama viesti tulee aika monelle muullekin. Sähköpostimarkkinointia siis. Tämän aamun viesti vaan kolahti jotenkin eri tavalla, sillä jokainen media minkä avasin tänä aamuna tuntuu kertovan samasta asiasta. Omien polkujen kulkemisesta, hulluudesta, intohimosta. Marko kirjoittaa asiasta näin:

Älä välitä siitä mitä muut sanovat ja ajattelevat. Kulje omia polkujasi. Ne ovat lopulta paljon mielenkiintoisemmat reitit kuin ne mitä massat taivaltavat.

ja näin:

Tätä hommaa ei jätetä kesken vaikka millaiset vastoinkäymiset tulisivat vastaan. Hullulla yrittäjällä on aina voittajan asenne vaikka korkeimmalle palkintopallille ei koskaan pääsisikään.

Hullulla yrittäjällä on tahtoa, intohimoa, innostusta ja motivaatiota kun normaalilla ihmisellä meininki on tasaista. Hullulla yrittäjällä on kestävyyttä ja rohkeutta kun normaali ihminen epäröi ja luovuttaa herkästi. Hullulla yrittäjällä on miljoonia ideoita kun normaali ihminen näkee sen kaiken lähinnä ADHD-oireiluna. Hullu yrittäjä on aivan mieletön persoona kun normaali ihminen on lähinnä ”tylsä”.

Haluan että sinusta tulee aidosti HULLU. Haluan että sinä saavutat kaiken sen mitä unelmoit, mutta se vaatii sinulta tietynlaista hulluutta.

Lisää Markoa voit lukea täältä http://kickassmarkkinointia.fi/miksi-palkkaan-mieluiten-hulluja-ja-miksi-sinunkin-pitaisi/?mc_cid=Hse18ccf5d22&mc_eid=08cf0e016b .

Kurkatkaas seuraavaksi tän Tiinan projektia. Helsingin Sanomat otsikoi seuraavasti:

Tiina Malinen rakensi 15 neliön liikuteltavan kodin 20 000 eurolla

Pikkukodissa on kaikki, mitä tarvitaan: vessa ja suihku, lämmitys sekä mahdollisuus laittaa ruokaa, peseytyä ja nukkua

Kyllä, näin. Malisen Tiinalla ei ollut lainkaan kokemusta rakentamisesta. Aikaisemmin hän oli työskennellyt koodarina. Tiinalla oli hullu idea ja intohimo. Ei kokemusta, mutta paljon näkemystä ja tahtoa. Taitoakin, ja sitkasti sinniä ja rohkeutta.

Tiina rakensi itse omin käsin asuttavan pikkutalon, mikä kulkee vaikka pyörien päällä.

Mahtavaa tässä on myös se, että Tiina aikoo laittaa piirrustukset ja teko-ohjeet nettiin.

”Tein tästä julkisen projektin, sillä haluan herätellä muita miettimään asumistaan. Aina ei tarvitse tehdä niin kuin muut.”

Aina

ei

tarvitse

tehdä

niin

kuin

muut.

___

Olin viime viikon lopulla ”Ihmeiden illassa”. Illan järjestäjänä toimi TAKK ja puhumisesta vastasi Aava & Bangin Mikko Kalliola. Ihan mahtava. Puhetta intohimosta, yrittäjyydestä, hulluudesta… Sellaisella innolla, ettei ole ennen nähty. Vedet silmissä naurettiin, kun oli niin samaistuttavia juttuja. Luennon jälkeen mieletön buusti päällä. Saisipa joka päivä annoksen Kalliolan Mikon energiaa.

Ja edelleen ihmeet ja hulluus saivat jatkoa. Kävin ystäväni kanssa Sara Hildénin taidemuseossa katsomassa supersuosittua näyttelyä. Ron Mueck Australiasta oli taiteillut talon täyteen vaikuttavuutta silikonisten hahmojen muodossa. Ilmassa leijui ihmettely, mutta myös hyvin vahvat samaistumisen tunteet. Valtavia ihmisiä valtavine karvoineen. Ja taas minikokoisia ihmisiä niin taitavasti toteutettuna, että itku meinasi tulla pelkästä ihmetyksestä. Paljonpuhuvat ilmeet ja asennot. Päästiinpä myös ison liikkuvan laajakuvan avulla tutustumaan taiteilijan työntekoon ja työhuoneeseen. Irtonaisia tekokäsiä ja vauvanpäitä seinällä. Alaston naishahmo minikoossa tippumassa seinää pitkin alas. Työvaiheita työvaiheen perään. Valtavia valumuotteja.

Menkää ihmiset. Siellä näette, mitä yhden ihmisen intohimo ja luova hulluus, sinnikkyys ja taituruus (näin muutamia mainitakseni) saavat aikaan. Näyttely on auki 16.10.2016 saakka.

Mueckin näyttelyn jälkeen ei tehnyt mieli tehdä tavanomaisia asioita. Niinpä päädyttiin, me kaksi tyhjätaskua, Näsinneulaan lounaalle. Pyörittiin tornin mukana ja nautittiin vatsojemme täydeltä ahdin antimia ja paikallisen tilan possunposkea.

Niin monta hyvää hetkeä tässä syksyssä. Niin monta. Ja niin hullua.

Ja kyllä, luin liudan muitakin juttuja intohimoisista yrittäjistä tänään… Kun ne vain pompsahtelivat minulle juttu jutun jälkeen nenäni eteen.  Sallittaneen yksi lainaus (hs.fi) siis vielä tähän:

”Kannattaa tehdä vähiä asioita ja tehdä ne vähät asiat tosi hyvin.” Hans-Peter Siefen, toimitusjohtaja, Nordic Business Forum

Intohimoa ja hulluutta jokaisen viikkoon!

img_6096

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s