Tassujen varassa

Jätä kommentti
taloprojekti

Raksalla edetään. 

Kaivuri. Nosturi. Antura. Betoni. Tassu. Valu. Sora. Styroksi. Murske. 

Raksakieltä ollaan tässä opeteltu molemmat. Minä vähemmän, puoliso enemmän. Pikkuhiljaa opitaan. Kyselen seinien rakenteesta ja odotan puolison tietävän kaiken. Reilu peli.

Alakerta alkaa hahmottua, kun betonielementit nostettiin paikoilleen loppuviikosta. Huima tunne kävellä seinien viertä ja kurkkia ikkuna-aukoista. Meidän omat seinät! Ihanan ison näköiset ikkunat! Tuosta ikkunasta katselen mun työhuoneesta, tuo on isomman neidin huone ja tuohon tulee terassin ovi. Maa nousee tuosta vielä ja alempana kuvissa näkee jo, että talon pohjalle on laitettu soraa. Sorapatjan päälle tulee 20 cm styroksia ja sen päälle 10 cm betonia. Sen jälkeen aletaan vasta puhumaan lattiapinnoista. Parketeista ja laatoista. 


Täytyy opetella kuljettamaan kumppareita peräkontissa raksareissuja varten. Tähän mennessä on vielä joten kuten pärjätty normikengillä. Melkosta lillinkiä alkaa olla, varsinkin vähänkin kosteampina päivinä. 
Jännä tää tunne, kun tuntuu, että koko ajan pitäisi olla perillä kaikesta. Kuinka painava se isoin betonielementti olikaan, pitääkö ottaa isompi nosturi? Onko nyt varmasti valokatkaisijat järkevillä paikoilla? Leveä vai kapea kalanruotoparketti? Onko mustat hanat kalliita/järkeviä/aikaa kestäviä? 

Samalla perusarki pyörii omalla rytmillään ja aina yhtä vääjäämättömästi kohti perjantaita ja viikonloppua. Sadetta ja paistetta, yhä pimeämpiä aamuja (muistakaa heijastimet!!) ja eteisen täydeltä hiekkaa ja kuraa. Edelleen ällistyn tämän syksyn väreistä etenkin aurinkoisempina päivinä. Muistakaa ihmetellä!

Taas ollaan yhdessä viikonlopussa ja huomenna taas puhutaan kaivureista, nostureista ja sähköistä. Ehkä vähän parketista ja hanoistakin. Ja mikä sää olikaan maanantaina, kuravaatteet vai toppaa päälle?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s